2 portioner
1 3/4 dl jasminris
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk socker
1/2 dl japansk soja
300 gr kycklingfilé
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära (2 msk)
1 dl jordnötter
Olja
1 msk socker
1 msk japansk soja
3/4 tsk chili flakes
1 burk kokosmjölk (165 ml)
2 hjärtsallad
1 lime
Olja
Jordnötter
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda pressad vitlök, socker och soja i en bunke. Skär kycklingfilé i 3 avlång bitar per filé och blanda ner i marinaden. Ställ åt sidan.
Finhacka lök, vitlök och en bit ingefära. Fräs tillsammans med jordnötter i lite olja i en liten kastrull. Tillsätt socker, soja, chili flakes och kokosmjölk. låt sjuda 3-4 minuter. Mixa med stavmixer.
Halvera hjärtsalladen på längden. Halvera en lime. Stek sallad och lime med snittytan ner 1-2 minuter i lite olja i en stekpanna. Lägg upp på ett fat.
Stek kycklingen (inklusive marinad) i lite olja i en stekpanna tills kycklingen är genomstekt, marinaden kokat bort och kycklingen fått en karamelliserad yta, ca 5-6 minuter.
Strö lite jordnötter över kycklingen. Servera vitlöksstekt kyckling med sataysås, jasminris, stekt lime och hjärtsallad.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar