torsdag 12 maj 2016

Ljummen Caesarsallad med rotfrukter, hjärtsallad och lax


2 portioner

1 bakpotatis
200 gr morötter
1 palsternacka
1/2 rödlök
Olivolja
Salt
Svartpeppar

40 gr Grana Padano
1/2 vitlöksklyfta
1 dl rysk yoghurt
1 tsk dijonsenap
1 krm svartpeppar
1/2 krm salt

250 gr laxfilé
2 krm salt
Svartpeppar

1 hjärtsallad

Sätt ugnen på 250°.

Skär bakpotatis och morötter i mindre bitar. Skrubba och skär palsternacka i mindre bitar. Klyfta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt (gärna på bakplåtspapper). Blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Finriv Grana Padano och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, yoghurt, dijonsenap, svartpeppar och salt.

Krydda lax med salt och lite nymald svartpeppar. Skär i två portionsbitar och lägg med skinnsidan upp i en smort ugnsform. Tillaga längst ner i ugnen 10-12 minuter.

Skär hjärtsallad i tunna klyftor. Dra försiktigt bort skinnet från laxen och dela fisken i mindre bitar.

Blanda hjärtsallad med de rostade rotfrukterna på plåten. Ringla över Caesaryoghurt och toppa med laxbitar. Servera direkt.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: