2 personer
1 3/4 dl jasminris
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk fisksås
250 gr morot
1/2 förpackning thaibasilika
1 bit ingefära (2 msk)
1/2 röd chili
1/2 gul lök
1/2 förpackning thaibasilika
250 gr kalkonfärs
Olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 lime, skal och saft
2 tsk japansk soja
2 tsk fisksås
2 ägg
30 gr Grana Padano
50 gr grekisk yoghurt
1 tsk japansk soja
1 krm chili flakes
1 pressad vitlöksklyfta
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka en vitlöksklyfta och chili. Lägg allt i en salladsskål och blanda med socker, vitvinsvinäger och fisksås. Grovriv morot och grovhacka en halv förpackning thaibasilika. Blanda ner allt i salladsskålen.
Skala och finriv ingefära. Finhacka chili. Klyfta lök och grovhacka thaibasilika.
Stek kalkonfärs i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta, chili och ingefära. Fräs 3-4 minuter. Blanda ner lökklyftor, finrivet skal och pressad saft från en lime, soja och fisksås. Fräs ytterligare 1-2 minuter. Blanda ner den hackade thaibasilikan och häll över färsen i en skål.
Stek 2 ägg i en stekpanna med lite olivolja.
Finriv Grana Padano och lägg i en skål. Blanda med yoghurt, soja, chili flakes och en pressad vitlöksklyfta.
Lägg ris i botten på en tallrik. Toppa med kalkonfärs, marinerade morötter och stekt ägg. Servera med sojacrème.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar