måndag 4 april 2016

Dark Chocolate Salted Caramel Pie


1 pate sucré smaksatt med 2 msk kakao
alternativt
1 paket Oreo (ca 36 kakor)
120 gr smör

120 gr smör
1 1/2 dl farinsocker
1/2 dl vispgrädde

200 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde

Blanda ihop pajdegen (pate sucré) och gör klar enligt receptet.
alternativt
Krossa Oreo-kakorna i en matberedare. Blanda kakkrosset med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ i frysen ca 10 minuter eller tills den är helt stel.

Smält smör tillsammans med socker på medelvärme under omrörning. När kolasåsen börjar bubbla, koka 1 minut och ta av från värmen. Häll sakta ner en halv dl grädde och vispa tills allt är blandat. Låt svalna ca 15 minuter och fyll sedan pajen med kolasåsen. Ställ i frysen ca 30-45 minuter eller tills den stelnat.

Hacka chokladen grovt och lägg i en glas- eller metallskål. Värm grädde i en tjockbottnad kastrull. Häll den varma grädden över chokladen och rör runt/vispa tills helt slät. Toppa pajen med chokladen och frys i ytterligare 30 minuter, eller tills den har stelnat.

Smula lite flingsalt över pajen innan servering.

Recept och bild: Kevin & Amanda

Inga kommentarer: