2 personer
1/2 förpackning minibaguetter
125 gr morot
100 gr stjälkselleri
1/2 gul lök
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
3 dl vatten
2 krm salt
1 tärning grönsaksbuljong
1 förpackning stora vita bönor
Salt
Svartpeppar
20 gr basilika
50 gr Grana Padano
Sätt ugnen på 225°. Grädda baguetterna enligt anvisning på förpackningen.
Skär morot och selleri i slantar, ca 1 cm. Skiva lök och tärna tomater. Finhacka vitlöksklyftor och chili.
Fräs morot, selleri, lök och vitlök i olivolja i en stekgryta. Låt fräsa ca 2-3 minuter. Tillsätt tomat, chili, vin, vatten, salt och buljongtärning. Låt sjuda under ock 10-15 minuter, eller tills morötterna känns mjuka. Blanda ner bönor (sköljda och avrunna) i soppan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Grovhacka basilika och grovriv Grana Padano.
Servera soppan i djupa skålar. Toppa med basilika, riven Grana Padano och nymald svartpeppar. Ringla lite olivolja i varje tallrik. Servera med nybakat bröd.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar