söndag 24 april 2016

Italiensk bondsoppa med lagrad Grana Padano, olivolja och färsk basilika


2 personer

1/2 förpackning minibaguetter

125 gr morot
100 gr stjälkselleri
1/2 gul lök
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
3 dl vatten
2 krm salt
1 tärning grönsaksbuljong
1 förpackning stora vita bönor
Salt
Svartpeppar
20 gr basilika
50 gr Grana Padano

Sätt ugnen på 225°. Grädda baguetterna enligt anvisning på förpackningen.

Skär morot och selleri i slantar, ca 1 cm. Skiva lök och tärna tomater. Finhacka vitlöksklyftor och chili.

Fräs morot, selleri, lök och vitlök i olivolja i en stekgryta. Låt fräsa ca 2-3 minuter. Tillsätt tomat, chili, vin, vatten, salt och buljongtärning. Låt sjuda under ock 10-15 minuter, eller tills morötterna känns mjuka. Blanda ner bönor (sköljda och avrunna) i soppan. Smaka av med salt och svartpeppar.

Grovhacka basilika och grovriv Grana Padano.

Servera soppan i djupa skålar. Toppa med basilika, riven Grana Padano och nymald svartpeppar. Ringla lite olivolja i varje tallrik. Servera med nybakat bröd.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: