söndag 24 april 2016

Torskrygg med chorizo, vitt vin, vitlök och persilja


2 personer

500 gr potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1 tsk paprikapulver

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 ask körsbärstomater
90 gr chorizo
Olivolja
1 dl vitt vin
1 1/2 krm salt
1 krm chili flakes
1/2 ask persilja

1/2 burk grekisk yoghurt (75 gr)
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm salt

300 gr torskrygg
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 250°.

Skär potatis i små bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och peppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Skiva schalottenlök och vitlök. Halvera körsbärstomater och skär chorizo i små bitar. Fräs chorizo, lök och vitlök i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt tomater och vin. Krydda med salt och chili flakes. Låta sjuda 3-4 minuter.

Blanda yoghurt med en pressad vitlöksklyfta och salt i en liten skål.

Stek torskrygg i en stekpanna med olivolja 4-5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.

Blanda den rostade potatisen med paprikapulver. Blanda ner persilja i tomat- och chorizosåsen.

Servera halstrad torskrygg med tomat- och chorizosås, vitlöksyoghurt och rostad potatis.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: