2 personer
500 gr potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 ask körsbärstomater
90 gr chorizo
Olivolja
1 dl vitt vin
1 1/2 krm salt
1 krm chili flakes
1/2 ask persilja
1/2 burk grekisk yoghurt (75 gr)
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm salt
300 gr torskrygg
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 250°.
Skär potatis i små bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och peppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
Skiva schalottenlök och vitlök. Halvera körsbärstomater och skär chorizo i små bitar. Fräs chorizo, lök och vitlök i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt tomater och vin. Krydda med salt och chili flakes. Låta sjuda 3-4 minuter.
Blanda yoghurt med en pressad vitlöksklyfta och salt i en liten skål.
Stek torskrygg i en stekpanna med olivolja 4-5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda den rostade potatisen med paprikapulver. Blanda ner persilja i tomat- och chorizosåsen.
Servera halstrad torskrygg med tomat- och chorizosås, vitlöksyoghurt och rostad potatis.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar