2 personer
1 3/4 dl jasminris
1 tsk spiskummin
3/4 tsk malen kanel
1 tsk paprikapulver
3/4 tsk malen koriander
3/4 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
250 gr laxfilé (3x3 cm)
1/2 ask mynta
1/4 gurka
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl grekisk yoghurt
1 krm spiskummin
1 krm salt
1/2 ask körsbärstomater
1/2 rödlök
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
1/2 grön chili
Salt
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda spiskummin, kanel, paprikapulver, koriander, kardemumma, salt och cayennepeppar i en bunke. Skär bort skinnet och tärna laxfilé. Blanda ner i bunken.
Finhacka mynta och tärna gurka. Lägg allt i en skål. Pressa ner vitlök och banda ner yoghurt, spiskummin och salt.
Halvera körsbärstomater. Klyfta rödlök och paprika. Grovhacka vitlök och chili (för en mildare rätt ta bort kärnhuset).
Stek laxen i lite olivolja i en stekpanna 2-3 minuter. Tillsätt paprika, chili, vitlök och rdlök. Krydda med lite salt och fräs 1-2 minuter. Blanda ner tomaterna och fräs ytterligare 1/2 minut.
Servera kryddstekt indisk lax med frästa grönsaker, raita och basmatiris.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar