torsdag 3 december 2015

Färsk gnocchi med ädelost, ostronskivling och rosmarinolja


2 portioner

1 förpackning färsk rosmarin (5-6 kvistar)
1/4 ask babyspenat
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 msk olja
1/2 msk vatten
2 krm salt

1 pkt gnocchi

1 päron
100 gr ostronskivling
100 gr ädelost

Olja
1/4 ask babyspenat

Repa bladen på rosmarinen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt spenat, vitlök, olja, vatten och salt. Mixa med stavmixer till en grön olja.

Koka gnocchi 1 minut i lättsaltat vatten.

Klyfta päronet, eller i mindre skivor. Strimla ostronskivling. Smula ädelosten.

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs avrunnen gnocchi och ostronskivling 2-3 minuter, eller tills den fått lite färg.

Blanda ner rosmarinolja, päron, ädelost och babyspenat i stekpannan med gnocchin. Servera direkt.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: