2 portioner
1 förpackning färsk rosmarin (5-6 kvistar)
1/4 ask babyspenat
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 msk olja
1/2 msk vatten
2 krm salt
1 pkt gnocchi
1 päron
100 gr ostronskivling
100 gr ädelost
Olja
1/4 ask babyspenat
Repa bladen på rosmarinen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt spenat, vitlök, olja, vatten och salt. Mixa med stavmixer till en grön olja.
Koka gnocchi 1 minut i lättsaltat vatten.
Klyfta päronet, eller i mindre skivor. Strimla ostronskivling. Smula ädelosten.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs avrunnen gnocchi och ostronskivling 2-3 minuter, eller tills den fått lite färg.
Blanda ner rosmarinolja, päron, ädelost och babyspenat i stekpannan med gnocchin. Servera direkt.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar