2 portioner
1/2 silverlök
1/2 grön chili
1/2 ask körsbärstomater
1 krm salt
1 lime
1 liten burk majs
2 msk vetemjöl
Olja
1 avokado
1/2 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm spiskummin
1/2 silverlök
2 vitlöksklyftor
Olja
1/2 tsk spiskummin
1 1/4 msk socker
2 msk ketchup
1 1/2 msk balsamvinäger
1 1/2 msk japansk soja
1/2 tsk chili flakes
1 burk tonfisk
Små tortillabröd
Finhacka silverlök och grön chili. Kvarta körsbärstomaterna. Lägg allt i en bunke och blanda med salt, finrivet skal från en lime och pressad saft från halva limen.
Häll av majsen. Lägg på en tallrik och blanda med mjöl. Fräs majsen i rikligt med olja tills den är krispig och gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg avokado, yoghurt, pressad vitlök, salt och spiskummin i en mixerbunke. Mixa till en crème med stavmixer.
Finhacka silverlök och vitlök. Fräs i lite olja i en kastrull 1-2 minuter. Tillsätt spiskummin, socker, ketchup, vinäger, soja och chili flakes. Låt sjuda 2-3 minuter.
Blanda ner avrunnen tonfisk och pressad saft från resten av den använda limen i såsen.
Värm tortillabröd och servera till tonfisk, tomatsalsa och avokadocrème och friterad majs.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar