2 portioner
1 2/3 dl jasminris
2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
300 gr strimlad rostbiff
Olja
2 1/2 msk grön currypasta
250 ml kokosmjölk
1 tsk socker
1/4 tärning kycklingbuljong
1/2 ask körsbärstomater
1 schalottenlök
1/2 ask babyspenat
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka vitlök och klyfta rödlök.
Hetta upp lite olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs strimlad rostbiff 1-2 minuter. Tillsätt rödlök, vitlök och grön currypasta. Fräs ytterligare 1 minut.
Blanda ner kokosmjölk, socker och buljongtärning. Låt sjuda 2-3 minuter.
Kvarta körsbärstomaterna och skiva schalottenlöken.. Dra grytan från värmen och blanda ner tomat, lök och babyspenat.
Servera grön currygryta med nykokt jasminris.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar