torsdag 3 december 2015

Citron- och lagerbladsbrässerad kalkon och dijonsenap och vintergrönsaker


2 portioner

1 liter vatten
2 tärningar kycklingbuljong
3 lagerblad
1 citron

1 bakpotatis
1 förpackning rotfrukter (gulbeta, kålrot, morot och palsternacka)
1/2 rödlök

300 gr kalkonfilé

1/2 dl grekisk yoghurt
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad dragon
1 krm salt

1 1/2 msk smör
1 msk dijonsenap

Koka upp en liter vatten i en stor kastrull. Tillsätt buljongtärningarna, lagerblad och pressad juice från citronen.
Skrubba och skär potatis och rofrukter i små bitar. Lägg rotfrukterna i separata skålar. Kvarta rödlöken.
Lägg ner gulbeta och kålrot i buljongen och sjud under lock 10 minuter. Tillsätt potatis, kalkonfilen (hela filén), morot och palsternacka. Låt allt sjuda i ytterligare 10 minuter. Tillsätt rödlök, sjud i 5 minuter till.

Blanda yoghurten med pressad vitlök, dragon och salt i en skål. Ställ åt sidan.

Häll över 2 1/2 dl buljong i en ny kastrull (spara och frys in resterande buljong). Koka upp buljongen och dra sedan kastrullen från värmen. Mixa ner smör och dijonsenap med en stavmixer.

Skär kalkonfilén i skivor. Servera rotfrukterna i en djup tallrik, häll över senapsbuljongen och toppa med dragonyoghurten.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: