750 gr vitkål eller spetskål
900 gr potatis
1 gul lök
300 gr fläsk- eller blandfärs
Kalvbuljong efter smak
2 msk finhackad dill
1 dl crème fraiche eller rysk yoghurt
Ljus sirap
Japansk soja
Japansk soja
olivolja
salt
peppar
Skala och koka potatisen. Skala, halvera och strimla löken.
Dela, skär bort rotstocken och strimla kålen.
Fräs löken i 2 msk olja i en stor stekpanna eller i en wok ca 3
minuter. Tillsätt färsen och fräs den 5 minuter. Smaksätt färsen med lite kalvbuljong för att förhöja smaken. Ta upp lök och färs på en
tallrik.
Fräs kålen i 2 msk olja i stekpanna/wok ca 10 minuter. Rör ner sirap.
Blanda i lök och färs och fräs ytterligare 2-3 minuter.
Krydda med ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Smaka ev av med lite
soja.
Häll av potatisen och blanda med dillen.
Servera färs- och kålfräset med potatisen, crème fraiche eller
rysk yoghurt och rårörda lingon. Garnera med dillvippor.
Tips! Smaksätt färsen med lite kalvbuljong för att förhöja smaken.
Tips! Smaksätt färsen med lite kalvbuljong för att förhöja smaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar