1 lök
1 stjälk selleri
1 zucchini
1 blomkål
5-6 små potatisar
2 msk olja
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk hela tomater
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk timjan
1/2 tsk kummin eller spiskummin (efter smak)
1/2 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
1 burk kidneybönor eller kikärtor (eller både och)
Skala och hacka lök, strimla selleri och zucchini, dela upp blomkålen i små buketter, skala potatisen och dela i bitar. Värm olja i en gryta stor för soppkok. Fräs allt det gröna några minuter. Häll på vatten, grönsaksbuljong och hela tomater. Krydda med salt, gurkmeja, timjan, kanel och sambal oelek. Tillsätt kikärtorna/kidneybönorna. Låt koka ca 10 minuter. Servera med bröd.
Vad gäller grönsaker: man tager vad man haver.
Receptinspiration: Katinka Svedberg
1 kommentar:
Mmmm... Må prøves! Elsker suppe.( Og Afrika. Selv om jeg ikke har vært der...)
Skicka en kommentar