måndag 5 januari 2009

Ångkokta pilgrimsmusslor med ingefära, chili och soja (Ching He-Huang)

Perfekt som förrätt för 2 personer.

6 pilgrimsmusslor
1 röd chilipeppar, frön bortagna och finhackad
3 cm färsk ingefära, riven
1 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1 msk kinesisk soja
2 tsk färsk koriander, finhackad

1. Rensa pilgrimsmusslorna om detta inte redan är gjort och skölj i kallt vatten.
2. Blanda chili, ingefära, sesamolja, vitlök, soja och koriander i en liten skål.
3. Lägg pilgrimsmusslorna på en värmetålig tallrik och skeda över ca 1 tsk dressing på varje pilgrimsmussla.
4. Ställ tallriken i en ångkokare av bambu.
5. Häll kokande vatten i en wok eller stekpanna och ställ ned ångkokaren över. Kontrollera så inte ånkokarens botten nuddar vattnet. Lägg på locket och ångkoka pilgrimsmusslorna ca 5-6 minuter.
6. Servera direkt.

1 kommentar:

Bo Johansson sa...

Vi tycker det här verkar läckert. Vi har köpt en bambu ångkokare idag och skall testa i kväll och bjuda på fest i morgon. Vi återkommer med resultat i morgon
Mvh Elsa och Bosse