onsdag 14 januari 2009

Tre sorters indiskt te

4-6 koppar

1 liter vatten
6-7 tsk eller 6-7 påsar ceylonte (12 påsar i originalreceptet)
socker efter smak (förslagsvis 2 tsk per kopp enligt originalreceptet, men det bli väldigt sött!)
smaktillsats enligt nedan

Te Masala
Koka upp vatten.
Lägg i te, socker, 6 hela gröna kardemummakapslar och 2 kanelstänger och koka ett par minuter.
Häll i 4 dl mjölk, koka på lägsta värme ca 10 minuter. Sila upp i koppar!

Mintte
1 msk grovhackade myntablad + några hela för dekoration.
Koka upp vattnet.
Lägg i te, socker och de hackade myntabladen och koka et par minuter.
Sila upp i koppar och lägg ner ett par hela myntablad i varje skål och servera.

Ingefärste
Lagar på samma sätt som te masala men byt ut kardemumma och kanel mot 1 cm skalad och finhackad färsk ingefära.

Inga kommentarer: