torsdag 15 januari 2009

Ginger glaze

En sötsur ingefärsglaze som passar till lax, skaldjur, kyckling, fläsk och grönsaksrätter.

1 dl socker
½ dl äppelcidervinäger
4 dl kycklingbuljong
50 gr färsk ingefära, skalad och fint strimlad
1 vitlöksklyfta, skalad och tunt skivad
1 msk tunt skivad röd chilipeppar
½ carambole, skuren i tunna skivor (kan uteslutas)
Salt
1-2 msk arrowrot eller maizena

Smält sockret till en ljus karamell i en kastrull. Tillsätt vinäger och buljong. Låt det sjuda upp och skumma av noggrant. Lägg i ingefära, vitlök och chilipeppar. Låt det sjuda ca 20 minuter.
Smaka av med salt. Red till simmig konsistens med arrowrot/maizena utrörd i ca 1 dl kallt vatten. Lägg caramboleskivorna i glazen.

Recept: Jonas Borsén

Inga kommentarer: