torsdag 28 maj 2015

Kalkonfärsbiffar med thailändsk kålrabbi, cashewnötter och mynta


2 portioner

1 3/4 dl jasminris

2 1/2 msk ströbröd
1 msk japansk soja
1/2 msk fisksås
1 tsk sambal oelek
1 tsk malen ingefära
250 gr kalkonfärs
2 vitlöksklyftor
Olja

1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 msk fisksås
1/2 msk socker
1/2 lime

1 kålrabbi
1 kruka mynta
1/2 dl cashewnötter

Sätt ugnen på 200°.

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Blanda ströbröd, soja, fisksås, sambal oelek och ingefära i en bunke. Blanda ner kalkonfärsen och pressa i vitlöken. Forma färsen  till 2 biffar. Stek på båda sidor i lite olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och tillga klart mitt i ugnen 10-12 minuter, eller tills biffarna är genomstekta.

Mortla ihop röd chili, vitlöksklyftor, fisksås, socker och pressad saft från en halv lime till en dressing.

Skala och finstrimla kålrabbin. Plocka bladen från myntan och grovhacka cashewnötter. Lägg allt i en skål och blanda med dressingen. Strö över extra cashewnötter över salladen.

Klyfta resten av den använda limen.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: