torsdag 28 maj 2015

Chilifrästa räkor med potatiskaka, rostad paprika och citronyoghurt



2 portioner

1 röd paprika
Olivolja
Salt
Svartpeppar

1 citron
1 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

1/2 röd chili
1 vitlöksklyfta
1/2 knippe bladpersilja
1 burk räkor

450 gr potatis
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör

1/2 ask ärtskott

Sätt ugnen på 250°.

Halvera den röda paprikan och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.

Finriv det yttersta skalet från citronen. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök och salt.

Finhacka röd chili, vitlök och bladpersiljan. Ställ åt sidan.

Grovriv potatis och gul lök. Lägg i en bunke och blanda med pressad vitlök, salt och peppar. Krama ur vätskan från potatisen. Stek potatisen i smör i en rymlig stekpanna. Tryck ner potatisen med en stekspade till en jämn kaka och jämna till kanterna. Stek 3-4 minuter på ena sidan. Lägg en tallrik över stekpannan och vänd upp kakan snabbt. Lägg tillbaka potatiskakan i stekpannan och stek ytterligare 3-4 minuter på den andra sidan. Lägg upp potatiskakan på ett rymligt fat.

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs chilin och vitlöken ca 1 minut. Dra stekpannan från värmen och blanda ner 1 burk avrunna räkor, persilja och pressad saft från halva den använda citronen.

Klyfta resten av den använda citronen, Toppa potatiskakan med ärtskott, grillad paprika och chilifrästa räkor. Servera med citronyoghurt och citronklyfta.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: