onsdag 21 maj 2014

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser


Stek med mycket smak och goda tillbehör.

1 1/2 kg rostbiff
1 msk flingsalt
1 tsk mortlad svartpeppar
1 msk olivolja
3 dl belugalinser eller gröna linser
250 gr steklökar
500 gr cocktailtomater
5 sardellfiléer i olja
6 vitlöksklyftor
20 basilikablad
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2-3 dl vatten
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek köttet tills det har fin stekyta runt om.

Lägg köttet i en ugnssäker form eller en liten långpanna. Lägg linser, lökar, tomater, sardeller, vitlöksklyftor och basilika runt om. Ringla över olja, vinäger och vatten. Täck formen tätt med aluminiumfolie.

Stek i ugnen ca 1 och en halv timme. Använd gärna en stektermometer i köttet, det är perfekt rosa vid 56°.

Recept och bild: coop.se

Inga kommentarer: