söndag 27 april 2014

Gyros med kyckling



½ kg ben- och skinnfri kyckling (bröst eller lår)
4 pressade vitlöksklyftor
1 pressad citron
2 tsk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
Salt och pepper

Tomater, skivade
Rödlök, skivad
Gurka, skivad


Vispa ihop vitlök, citronjuice, vinäger, olivolja, oregano och 1 tsk salt i en skål och häll sedan upp i en plastpåse (gärna en Ziploc-påse). Tillsätt kycklingen och marinera i kylen ca 1 timme, vänd påsen efter halva tiden.
Starta grillen.
Ta ut kycklingen ur kylen så den blir rumstempererad. Salta och peppra på kycklingen och börja grilla. Grilla kycklingen tills helt genomstekt, ca 8 minuter på varje sida, lite beroende på kycklingens storlek. Låt kycklingen vila några minuter innan den strimlas.

Under tiden som kycklingen vilar, värm pitabröden. Toppa pitabröden (de ska inte skäras upp och fyllas) med kyckling, tzatziki, tomat, gurka och lök.

Recept och bild: Tide & Thyme

Inga kommentarer: