torsdag 30 januari 2014

Risnudelsallad med räkor


200 gr tunna risnudlar
750 gr räkor med skal (300 gr skalade)
1 bit gurka
2 morötter
½-1 rödlök
1 kruka koriander, blad och stjälk

Dressing

2 lime, saften
3 msk fisksås
1½ msk socker
1 röd chili, urkärnad, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
1 dl salta jordnötter, grovt hackade


  • Lägg nudlarna i en skål och låt nudlarna ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå och mjukna i två minuter (olika märken mjuknar olika fort, ta upp en nudel och smaka) och spola sedan av med kallt vatten och krama ur vätskan.
  • Lägg nudlarna i en stor skål och klipp dem lite så blir de lättare att äta. Skala räkorna.
  • Skala gurka och morot, kärna ur gurkan och skär dem i femcentimetersbitar och strimla tunt. Skala och finhacka löken, den mindre mängden om den är stark. Grovhacka koriandern.
  • Blanda limesaft, fisksås, socker, chili och vitlök och rör tills sockret löst sig.
  • Blanda ner grönsaker, lök, koriander och dressing i nudlarna, toppa med räkor och krossade jordnötter.

Recept och bild: Icakuriren

Inga kommentarer: