Buljong:
2 dl rött vin
3 tsk soja
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
2 vitlöksklyftor, pressade
En knivsudd het chili
Timjan
1 lagerblad
Kött:
600 gr nöt, fläsk och/eller lamm
Grönsaker:
Champinjoner, paprika, broccoli, små lökar...
2-4 såser:
Aioli, béarnaise, café de Paris, fetasås, äpple- och currysås, örtsås, paprikasås...
Sjud buljongen så smakerna riktigt kommer fram.
Blanda ihop såserna, om du inte köpt färdiga.
Skär köttet i strimlor eller små kuber, inte större än 2x2 cm.
Skölj och skär grönsaker i mindre bitar.
Lägg upp köttet och grönsakerna på fat, placera fonduegrytan i mitten av bordet.
Slå er ned och tillaga köttet och grönsakerna genom att trä upp de på fonduespett/gafflar. Bakpotatis, ris eller pommes frites smakar bra till.
Bild: Privat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar