måndag 11 juni 2012

Primörpaket med citron- och olivsmör


1 portion

1 späd morot
1 grön sparris
1 salladslök
2 färskpotatisar
2 kvisttomater, små
2 rädisor
1 kvist timjan
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Olivolja

Smör, ca 10 personer
250 gr smör, rumstempererat
1 citron
1 dl svarta oliver
1 dl bladpersilja
Nymald svartpeppar

Börja med smöret. Riv citronzest och pressa ur juicen. Kärna ur och hacka oliverna. Hacka bladpersiljan. Blanda med smöret och smaka av med svartpeppar. Låt stå i rumstemperatur. Vispa gärna smöret, det ger en lättare och luftigare känsla.

Värm ugnen till 225°.
Skrubba morötter och sparris med en ren tvättsvamp. Ansa det yttersta lagret på salladslöken och skär bort roten. Dela färskpotatisen.
Blanda alla grönsaker med salt, nymald svartpeppar, olivolja och lite av det smaksatta smöret.Lägg grönsaksblandningen i ett foliepaket.

Baka i ugn i 15 minuter, servera i paketet eller i en djup skål med smöret vid sidan om.

Recept: Katinka Svedberg
Bild: Jurek Holzer

Inga kommentarer: