4 portioner
1 kg grytbitar av nöt- eller lammkött
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
1-2 chili av valfri sort för lite sting
1-2 chili av valfri sort för lite sting
4 st stjärnanis
3 kanelstänger
3 tsk korianderfrön
2 msk oxfond
2 flaskor/burkar öl, 33 cl
Bryn kött och lök hårt. Tillsätt kryddor, hackad chili och pressade
vitlöksklyftor. Häll på öl tills köttet är täckt.
Låt sjuda på svag värme i 2-3
timmar. I tryckkokare ca 45 minuter samt ca 20 utan lock. Köttet ska vara så
mört så det faller isär. Låt vätskan koka in i stuvningen. Krydda med salt.
Servera med exempelvis finhackad rödlök, koriander, gräddfil och
nachos.
Tips!
För lite extra krydda tillsätt även choklad och/eller kaffebönor.
Recept: Johan Persson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar