lördag 9 juni 2012

Mustig chili med öl, stjärnanis och kanel


4 portioner

1 kg grytbitar av nöt- eller lammkött
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
1-2 chili av valfri sort för lite sting
4 st stjärnanis
3 kanelstänger
3 tsk korianderfrön
2 msk oxfond
2 flaskor/burkar öl, 33 cl

Bryn kött och lök hårt. Tillsätt kryddor, hackad chili och pressade vitlöksklyftor. Häll på öl tills köttet är täckt. 
Låt sjuda på svag värme i 2-3 timmar. I tryckkokare ca 45 minuter samt ca 20 utan lock. Köttet ska vara så mört så det faller isär. Låt vätskan koka in i stuvningen. Krydda med salt.

Servera med exempelvis finhackad rödlök, koriander, gräddfil och nachos.

Tips!
För lite extra krydda tillsätt även choklad och/eller kaffebönor.

Recept: Johan Persson

Inga kommentarer: