2 portioner
1 lime
250 gr fläskfärs
3 msk japansk soja
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 dl matyoghurt
1 tsk srirachasås (eller efter smak)
½ krm salt
20 gr koriander
1 snackgurka
1 frp rädisor
2 krm socker
135 gr jasminris
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, soja, vatten, pressad vitlök och salt. Forma till 6 små biffar.
Blanda yoghurt, srirachasås och salt i en liten skål. Smaka dig fram till önskad hetta.
Grovhacka koriander och gurka. Skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft av den använda limen, socker och lite salt.
Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 4 minuter per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera de nygrillade fläskfärsbiffarna med gurksallad, srirachayoghurt och jasminris.
Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar