½ paket risnudlar (ca 90 gr)
½ förpackning grekisk yoghurt (ca 75 gr)
1 tsk japansk soja
2 vitlöksklyftor
½ kruka koriander
1 förpackning mynta
2 msk japansk soja
½ msk olivolja
2 tsk socker
1 tsk chili flakes
2 tsk rödvinsvinäger
1 lime
1 rödlök
100 gr stjälkselleri
½ gurka
1 burk skalade räkor (avrunnen)
Jordnötter
Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Blanda yoghurt och soja i en liten skål.
Grovhacka vitlök, koriander och mynta. Lägg i en mixerbunke tillsammans med soja, olivolja, socker, chili flakes, vinäger och pressad saft från lime. Mixa till en dressing med stavmixer.
Finstrimla rödlök och stjälkselleri. Skär gurkan i mindre bitar.
Lägg alla grönaker, kokta nudlar och räkor i en rymlig bunke. Blanda med nahm jim-dressingen.
Lägg upp salladen på ett serveringsfat och toppa med jordnötter. Servera med sojayohurt.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar