torsdag 17 januari 2019

Buffalokyckling med ädelost, selleri och färskpotatissallad

2 personer

2 kycklingklubbor
1 msk paprikapulver
2 tsk socker
1 tsk malen koriander
1 tsk salt
1 tsk chili flakes
3/4 tsk spiskummin
2 msk rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta

500 gr färskpotatis
Olivolja
100 gr stjälkselleri
1 liten förpackning rädisor (strut)
½ kruka persilja
Salt
Svartpeppar

75 gr ädelost
3 msk mjölk
½ krm salt
1 krm svartpeppar

Värm ugnen till 250 grader.

Blanda i en bunke: paprikapulver, socker, koriander, salt, chili flakes, spiskummin, vinäger och pressad vitlök.
Blanda ner kycklingklubborna i bunken. Gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82 grader).

Kvarta potatis. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen (över kycklingen) 20-25 minuter.

Smula ner ädelost i en mixerbunke. Tillsätt mjölk, salt och svartpeppar. Mixa till en kräm med stavmixer.

Strimla stjälkselleri och halvera rädisorna. Grovhacka persiljan. Lägg allt i en skål och blanda med den rostade potatisen, smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Servera kryddig buffalokyckling med ädeloströra och potatissallad.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: