fredag 16 mars 2018

Biff Greta på fläskkotlett med schalottenlökscrème och äppelsallad

2 portioner

500 gr potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar

200 gr schalottenlök
Smör
½ dl vispgrädde
1½ krm salt

1 schalottenlök
1 tsk torkad dragon
2 tsk dijonsenap
1 äggula
300 gr fläskkotlett
Olivolja
2 krm salt
Svartpeppar

1½ tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
1 tsk honung
1 krm salt
Svartpeppar
1 äpple
½ ask mixsallad

Värm ugnen till 250 grader.

Tärna potatis (1x1 cm). Lägg på en ugnsplåt och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Skiva schalottenlök. Fräs löken i en stekpanna med smör tills den är mjuk. Lägg över i en mixerbehållare. Tillsätt vispgrädde och salt. Mixa till en slät röra med stavmixer.

Finhacka en schalottenlök. Lägg i en rymlig skål och blanda med dragon, dijonsenap och äggula.
Tärna fläskkotlett (ca 3x3 cm). Stek köttet i en stekpanna med olivolja. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt steka 3-4 minuter, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72 grader). Blanda ner köttet i senapsblandningen.

Blanda vinäger, olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Fintärna ett äpple. Blanda ner i skålen tillsammans med mixasallad.

Servera Biff Greta med rostad potatis, schalottenlökscrème och äppelsallad.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: