tisdag 11 november 2014

Rostad blomkålssoppa med tryffelolja


1 blomkålshuvud, ca 300 gr
2 msk olivolja
En generös nypa med flingsalt

1 msk smör
4 schallottenlökar, fint hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
5 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl mjölk, 3%
100 gr rökt sidfläsk eller bacon, i småbitar
Salt och peppar
Tryffelolja

Sätt ugnen på 180°.
Dela blomkålen i mindre buketter och placera i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt. Rosta blomkålen ca 30 minuter tills blomkålen börjar få färg.
Knaperstek sidfläsket/baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Fräs löken mjuk i smör i en stor gryta. Tillsätt vitlök och blomkål och häll på buljongen och mjölken. Låt soppan småkoka i ca 10-15 minuter. Mixa sedan soppan med stavmixer tills den är helt slät. Krydda med salt och peppar, toppa med bacon och tryffelolja.

Recept och bild: Simply Delicious Food

Inga kommentarer: