tisdag 11 november 2014

Polenta

2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 pkt saffran
3 dl polentagryn
1 liter vatten
1 1/2 msk kalvfond
2 dl grädde
Pressad saft av 1/2 citron
50 gr smör
100 gr riven parmesan
1/2 dl mascarpone
1/2 tsk salt
Några droppar tabasco

Värm en kastrull med olja och stek lök, vitlök och saffran tills löken mjuknat utan att ta färg. dra kastrullen från värmen. Rör ned polentan. Vispa ihop vatten och kalvfond och häll i detta i polentan lite i taget under omrörning. Låt polentan småputtra på låg värme under lock  ca 30 minuter. Rör då och då, det bränner lätt fast. Häll i grädde och låt stå kvar på svag värme under lock ca 15 minuter. Rör då och då.
Tillsätt citron, smör, parmesan och mascarpone i polentan vid servering. Mixa polentan slät med stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och tabasco.

Recept: Coop

Inga kommentarer: