tisdag 21 oktober 2014
Smördegspaj med lök, ost och kantarell
250 gr färdig smördeg på rulle alternativt 4 smördegsplattor
1-2 små lökar
3 dl västerbotten-, präst- eller kryddost
1 l kantareller
1 msk olivolja
Salt och peppar
Färska örter
Värm ugnen till 200°. Strimla färsklöken och hacka kantarellerna grovt. Rulla ut smördegen i en långpanna alternativt lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost, fördela kantarellerna och lök jämnt över osten.Ringla olivolja över alltihop och smaksätt med salt och peppar. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Ta ut smördegspizzan/pajerna och låt svalna något. Toppa med färska örter.
Råvaror:
kantareller,
kryddost,
lök,
ost,
prästost,
smördeg,
svamp,
västerbottenost,
örter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar