söndag 6 oktober 2013

Lyxmüsli


750 gr mandel
750 gr hasselnötter
500 gr pumpafrön
500 gr solrosfrön
130 gr quinoapuffar
1 pkt dinkelflakes (Jag använder Paulúns fullkornsdinkel med kanel)
100 gr gojibär
500 gr sultanrussin

1 dl honung
1/2 dl vatten
1 msk rapsolja

Sätt ugnen på 150°.
Blanda mandel, hasselnötter, pumpafrön, solrosfrön och quinoapuffar i en bunke.
Värm vattnet och blanda med honung och rapsolja. Låt svalna något. Häll honungsblandningen
 över nötterna och blanda om. Häll över nötblandningen på en plåt med höga kanter. Rosta  i ugn ca 30 minuter eller tills müslin fått fin färg. Vänd runt några gånger under tiden. Låt svalna.
Blanda ner dinkelflakes och torkade bär.
Förvara i en tättslutande burk med lock.

Tips! Blanda i dina favoriter; aprikos, rostade kokosflingor, torkade tranbär, cashewnötter, dadlar, fikon...

Bild: Privat

Inga kommentarer: