söndag 13 september 2009

Chilibiff

4 portioner

2 msk söt soyasås, typ Ketjap Manis
2½ tsk sambal oelek
2 klyftor vitlök, krossad
½ tsk mald koriander
1 msk rivet palmsocker
1 tsk sesamolja
400 gr oxfilé, i tunna strimlor på tvärs av fibrerna
1 msk jordnötsolja
2 msk hackade, rostade jordnötter
3 msk färsk koriander, hackad

Ris eller nudlar till servering

1. Blanda söt soyasås, sambal oelek, vitlök, mald koriander, palmsocker, sesamolja och 2 msk vatten i en stor skål. Lägg i köttet, och blanda ordentligt. Täck med plastfilm och marinera i kylskåpet i minst 20 minuter.

2. Värm en wok på stark värme och häll oljan på wokens sidor. Lägg i köttet i portioner , och stek varje portion i 2-3 minuter tills det är brynt.

3. Lägg köttet på ett serveringsfat, strö hackade jordnötter och färsl koriander över. Servera med ris eller nudlar.

Inga kommentarer: