söndag 20 september 2009

Chiang Mai nudlar

Härom dagen provade vi på ett nytt recept ur boken Asiatiske smaker och det var så gott och enkelt så rätten kommer definitivt att platsa bland våra vardagsmiddagar. Prova du med!

4 portioner

500 gr äggnudlar (Hokkiennudlar)
1 msk olja
3 röda asiatiska schalottenlökar, hackade (vanlig schalotten går utmärkt)
6 klyftor vitlök, hackade
2 tsk röd chili, finhackad (kan uteslutas)
1-2 msk röd currypasta
350 gram magert kyckling eller fläskkött, i tunna skivor
1 morot, tunt strimlad
2 msk fisksås
2 tsk mjukt brunt socker (vanligt eller råsocker går bra)
3 vårlökar, finhackade
En handfull korianderblad

Hacka och skär lök, vitlök, chili, morot och kyckling.
Koka nudlarna i en wok eller en kastrull med stormkokande vatten i 2-4 minuter tills de är precis lagom mjuka. Häll av vattnet och håll varma i kastrullen under lock.
Värm oljan i wok eller stor stekpanna tills den blir riktigt varm. Bryn schalottenlök, vitlök, chili och currypastan i 2 minuter, eller tills det börjar dofta av kryddorna.
Tillsätt kyckling eller fläskkött och fräs tills det är genomstekt och fått en gyllenbrun färg.
Tillsätt morot, fisksås och socker och "koka upp".
Fördela nudlarna i djupa tallrikar, lägg kyckling/fläskblandningen ovanpå. Smaksätt och garnera rikligt med vårlök och koriander.
Servera!

Inga kommentarer: