måndag 10 oktober 2022

Hunan halloumi noodles - kinesisk wok med chili, ingefära, halloumi och sesamfrön


 2 portioner

½ frp äggnudlar
1 msk sesamfrön
1 grön paprika
½ röd paprika
1 rödlök
1 röd chili
1 frp ingefära
2 vitlöksklyftor
150 gr halloumi
Majsstärkelse

2 tsk socker
1 msk vatten
1 msk sesamolja
1½ msk kinesisk soja

Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackning.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.

Blanda till en woksås av socker, vatten, sesamolja och soja i en liten skål.

Strimla röd och grön paprika. Klyfta rödlök. Strimla chili (chili kan variera i hetta, smaka dig fram till önskad styrka). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär halloumi i tärningar.

Lägg majsstärkelse på ett fat. Vänd halloumitärningarna i majsstärkelsen. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek halloumi runtom, ca 3 minuter, tills de fått en frasig yta. Låt rinna av på lite hushållspapper. Låt woken står till senare.

Häll bort överflödig olja. Fräs alla skurna grönsaker ca 2 minuter. Tillsätt woksås och koka ihop ca 1 minut. Tillsätt den stekta halloumin och koka ihop ytterligare ca ½ minut. Blanda ner de kokta nudlarna och woka ihop.

Servera nudelwoken toppad med rostade sesamfrön.

Recept och bild: Linas matkasse

Inga kommentarer: