2 portioner
½ citron
1 burk tonfisk i solrosolja
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
1 dl crème fraiche
½ förpackning dill (10 gr)
1 msk olivolja
1 tsk japansk soja
1 dl mjölk
1 krm salt
Svartpeppar
1 fänkål
½ citron
½ förpackning dill (10 gr)
1 tsk olivolja
½ tsk salt
Svartpeppar
180 gr tagliatelle
Koka tagliatelle enligt anvisningar på förpackningen.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet, Häll av tonfisk. Finhacka schalottenlök och vitlök.
Hetta upp olivolja i en kastrull och frös lök och vitlök, ca 2 min. Blanda ner tonfisk, cayennepeppar, soja, mjölk och crème fraiche. Koka upp och sjud ca 4 minuter. Tillsätt rivet skal från hela citronen och ca 1 tsk pressad citronsaft från halva citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla fänkål och lägg i en salladsskål. Blanda ner pressad saft från resten av den använda citronen (ca 1 msk), olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka dill. Rör ner hälften i pastasåsen och hälften i fänkålssalladen.
Blanda avrunnen pasta med pastasåsen. Servera tagliatelle al tonno med fänkålssallad.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar