1 3/4 dl jasminris
300 gr torskrygg
1 lime
1 1/2 krm salt
50 gr citrongräs
1 bit ingefära (1 1/2 msk)
1 vitlöksklyfta
Olivolja
1 dl vatten
1 förpackning kokosmjölk (200 ml)
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 tsk japansk soja
1/2 tsk sambal oelek
2 msk fryst koriander
125 gr pak choi
1 portabello
1/2 rödlök
Olivolja
1 krm salt
Sätt ugnen på 150°.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär torskrygg i 2 portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Strö över finrivet skal från en lime och salta. Tillaga mitt i ugnen 15-17 minuter.
Krossa roten på citrongräset. Dela citrongräset så det får plats i kastrullen. Finriv ingefära och vitlök. Fräs allt i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt vatten, kokosmjölk, buljongtärning, soja och sambal oelek. Låt sjuda 8-10 minuter.
Skär pak choi i tunna klyftor. Tärna portabello och klyfta rödlök. Stek i stekpanna 1-2 minuter. Krydda med 1 krm salt.
Plocka bort citrongräset från såsen och blanda ner koriander.
Klyfta den använda limen och servera till limebakad torsk, grönsaksfräs, citrongräs och jasminris.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar