500 gr skivad rabarber (gärna en rosaröd sort)
1 1/2 dl vatten
2 ägg
2 1/2 dl socker
50 gr rumsvarmt smör
Koka rabarbern i vattnet i en kastrull till ett mos. Pressa moset genom en finmaskig sil över en rostfri bunke. Blanda moset med ägg och socker.
Ställ bunken i vattenbad (kastrull med sjudande vatten). Rör hela tiden tills det börjar tjockna och blivit en kräm, ca 15 minuter. Passa noga, det får inte blir för varmt, då är det risk att äggen koagulerar.
Ta bunken från värmen. Sila krämen om den inte är slät. Tillsätt smöret i små klicka. Rör tills det har smält. Låt svalna. Förvara i kylen.
Servera rabarbercurden till scones, använd som tårtfyllning eller njut tillsammans med färskost på nybakat bröd.
Recept och bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar