tisdag 16 november 2010

Steksås eller Skysås

6-8 portioner

5 msk mjöl
50 gr smör
3 dl sky, buljong från stek, kyckling...
3 dl grädde
1-3 msk ljus soja, Kikkoman
1 msk gelé


Fräs 5 matskedar mjöl i 50 gram smör. Sila ner skyn från ugnspannan under omrörning. Tillsätt 3 deciliter grädde. Låt koka 5 minuter. Smaksätt med lite ljus soja och gelé. Smaka av med salt och vitpeppar. 
Tycker du att såsen är för tunn kan du reda den genom att röra i lite maizena i taget utrört i kallt vatten tills såsen tjocknar.


Tips! 
Örtsås blir det med någon deciliter hackade örter som dragon, persilja och gräslök. 
Med två deciliter stekt svamp blir det svampsås. 

2 kommentarer:

tösabiten sa...

Tank jo för det! Gott att känna till att du har lagt upp sås också här. Så slipper man googla allt :)

Hoppas att du mår bra och inte jobbar för mycket nu!

Kram Kaugan

Beatrice sa...

Varsågod Karin! Och den här är enkel och supergod! =)