2 msk riven, färsk ingefära
2 msk sesamolja
1 msk ljus soja
3 lime
salt och svartpeppar
1 kruka färsk koriander
1 dl rostade cashewnötter
2 lime till dekoration
Sätt ugnen på 175°.
Dela kycklingfiléerna på längden. Blanda ingefära, olja och soja i en skål. Dela en lime och pressa ur saften i skålen. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Häll över blandningen och rör om. Strö på lite salt och peppar. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den är genomstekt.
Lägg upp kycklingen på ett fat. Riv skalet på limen fint och strö över kycklingen. Dela en lime och pressa ur saften. Strö färsk koriander och rostade cashewnötter över kycklingen och dekorera medlimeskivor.
Servera med en couscous- eller quinoasallad.
Kycklingen smakar gott både varm, ljummen och kall.
Recept: GI Gourmet - Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson
3 kommentarer:
Mmm vad gott det här lät. Det blir morgondagens middag! Tack snälla Beatrice för receptet, me like!
Stor kram från Kaugan som saknar dig. När ska vi ses?
Åh tack snälla Beatrice för en fantastisk måltid! Lagade det idag, men tog sparrisrisotto till istället. Enkelt och smidigt att laga och Jesper (ja jag också!) tyckte det var JÄTTEGOTT!
5 stjärnor!
Nöjet är (även) på min sida!
Skicka en kommentar