4 portioner
2 paprikor i bitar
1 zucchini i bitar
2 rödlökar i klyftor
3 msk olivolja
Salt
Peppar
1 burk Matvete durum
4 msk olivolja
½ citron saft av
1½ dl Kalamataoliver
1½ dl bladpersilja
1 frp grekisk salladsost eller halloumi eller fetaost
1 zucchini i bitar
2 rödlökar i klyftor
3 msk olivolja
Salt
Peppar
1 burk Matvete durum
4 msk olivolja
½ citron saft av
1½ dl Kalamataoliver
1½ dl bladpersilja
1 frp grekisk salladsost eller halloumi eller fetaost
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda paprika, zucchini och lök på en låt med bakplåtspapper tillsammans med olivolja. Krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Blanda matvetet med olivolja och pressad citron. Vänd ner de rostade grönsakerna och oliver i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner tärnad ost och persilja strax innan servering. Krydda med en god olivolja.
Tips! Variera salladen och byt ut matvete mot linser, salladsosten mot mozzarella, fetaost eller grillad halloumi.
Recept och bild: Zeta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar