6-8 portioner
5 msk mjöl
50 gr smör
3 dl sky, buljong från stek, kyckling...
3 dl grädde
1-3 msk ljus soja, Kikkoman
1 msk gelé
Fräs 5 matskedar mjöl i 50 gram smör. Sila ner skyn från ugnspannan under omrörning. Tillsätt 3 deciliter grädde. Låt koka 5 minuter. Smaksätt med lite ljus soja och gelé. Smaka av med salt och vitpeppar.
Tycker du att såsen är för tunn kan du reda den genom att röra i lite maizena i taget utrört i kallt vatten tills såsen tjocknar.
Tips!
Örtsås blir det med någon deciliter hackade örter som dragon, persilja och gräslök.
Med två deciliter stekt svamp blir det svampsås.
Tank jo för det! Gott att känna till att du har lagt upp sås också här. Så slipper man googla allt :)
SvaraRaderaHoppas att du mår bra och inte jobbar för mycket nu!
Kram Kaugan
Varsågod Karin! Och den här är enkel och supergod! =)
SvaraRadera